Τη σχολική χρονιά 2019-2020 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας πρόγραμμα e-twinning με θέμα: «Let’s interact by making maps».

Μπορείτε να δείτε αρκετό από το υλικό του προγράμματος στο δημόσιο twinspace που δημιουργήσαμε:

Twinspace Let’s interact by making maps

Το πρόγραμμα έγινε εντός ωρών διδασκαλίας, στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας Β’Γυμνασίου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ελεύθερνα-Κατερίνα Μπάση.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν συνολικά 20 σχολεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης με το σχολείο μας να αποτελεί ιδρυτικό μέλος.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στα Αγγλικά και υπήρξε συνεργασία με τις καθηγήτριες των Αγγλικών, κ.Μυρωνίδου και κ.Λαγκαδινού.

Στα πλαίσια του προγράμματος κατασκευάστηκε μία σειρά συνεργατικών θεματικών χαρτών, με θέματα που αφορούν την ύλη του μαθήματος της Γεωγραφίας (γεωμορφολογικός, κλιματικός, βλάστησης, μνημείων κλπ). Οι χάρτες κατασκευάστηκαν με διαδικτυακά συνεργατικά εργαλεία, όπως το Google Maps και το Thinglink.

Κάθε σχολείο αναρτούσε στους συνεργατικούς χάρτες τις πληροφορίες που αφορούσαν την δική του χώρα και οι πληροφορίες αυτές μελετήθηκαν από τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Στα πλαίσια του προγράμματος οι Έλληνες μαθητές, εκτός από τους συνεργατικούς χάρτες, υλοποίησαν και άλλες δραστηριότητες όπως:

  • padlet για την ελληνική χλωρίδα και για την ελληνική πανίδα,
  • συνεργατική παρουσίαση στα google slides για τις ελληνικές παραδόσεις και τα έθιμα,
  • παρουσίαση του σχολείου από μέσα από φωτογραφίες 360° ,
  • συνεργατική παρουσίαση στα google slides για την ελληνική γλώσσα, στην οποία ηχογράφησαν τον εαυτό τους να λένε διάφορες ελληνικές λέξεις και φράσεις,
  • συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου της Εσθονίας, της Πολωνίας και της Μεγάλης Βρετανίας κ.ά. 

Χρησιμοποιήθηκαν διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία, όπως το TwinSpace, το Google Maps, το Thinglink, το Padlet, το Google Slides, το Zoom κ.ά.

Δείτε εδώ την παρουσίαση του προγράμματος και όλους τους διαδραστικούς χάρτες που κατασκευάσαμε στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning “Let’s interact by making maps”

Βραβεύσεις

Το πρόγραμμα etwinning “Let’s interact by making maps” πήρε την τρίτη θέση στον εθνικό διαγωνισμό eTwinning στην Εσθονία. 

Δείτε σχετικά εδώ (Εσθονικά) 

Επίσης, το πρόγραμμα e-Twinning “Let’s interact by making maps” βραβεύθηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας!

Τέλος, το πρόγραμμα βραβεύθηκε και με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, η οποία είναι αναγνώριση στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που συμμετείχαν, η δουλειά τους ήταν εξαιρετική! Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά!
 

Αφήστε σχόλιο